De Sapsommelier

Red and famous

Langzamerhand verleiden de rode vruchten ons met hun kleur en frisheid.

In een zonnige dagen zie je het fruit met sprongen groeien en kleuren! Het zijn ook de momenten dat je haast niet kunt wachten om je er zelf even lekker mee te verwennen. Dan is de fase aangekomen dat de verleiding te groot wordt, de vruchten plukrijp en voor je het weet zet je tanden erin en dan wauw! Dat moeder natuur ons toch weer zo trakteert!

Prachtig die bolle bessen in rood en straks ook blauw, kersen die je lippen doen tuiten om ze te kussen. Aardbeien met het perfecte zuurtje ondanks dat een ieder er zoete gedachten bij heeft! Frambozen lief als kussenstjes, maar die altijd een iets ‘volwassens’ smaak in zich hebben. O wat brengt het ons toch veel genot!

Dat de vruchten ook nog eens een onweerstaanbare kleur en daarmee verleiding hebben, dat zie je de hele dag om je heen. Kijk maar eens in tijdschriften hoe ze gebruik maken van vruchten naast allerlei producten: make up, meubels, shampoos, crèmes Enzovoorts. Lippenstift bij de mooiste dames in bijvoorbeeld kersenkleur en crèmes met appelgeur. (Als je hun moet geloven zit er bijna een hele appel in een tube van 15 ml). Maar het werkt die marketing. Wat dacht u van die perzikzachte huid!

Ook voor De SapSommelier laat ik mij graag verleiden door de mooie vruchten. Al weken bevind ik mijzelf tussen talloze glazen en combinaties van vruchten en hun sapsmaak. De smaakpapillen worden geteisterd en vertroeteld. Van fris tot zoet, van wrang tot grondig en van zuiver tot verrassend. Maar het moeilijkste is de verleiding met de geur. Voor een alcoholvrij speciaalsap wil je wel de aantrekkingskracht, maar heb je niet de alcohol die normaliter overheerst wanneer je een fles opent.

Aan de vruchten ligt het niet, maar het proeflokaal blijft nog even open. We nemen de tijd en wachten tot het in harmonie is, zodat een ieder straks een perfecte toost kan uitbrengen.